Fratele teroristului din Bruxelles e olimpic la Taekwondo

23 martie 2016 13:47   Internațional
Ultima actualizare:

Miercuri (23 martie), autoritățile belgiene au făcut public numele atacatorului din Bruxelles care a rămas în libertate după atentate, Najim Laachraoui (24 de ani). Najim nu le era străin autorităților, fiind suspectat că ar fi expertul în materie de explozibil care a confecționat vestele folosite la 13 noiembrie 2015, la Paris.

Câteva ore mai târziu, presa belgiană anunța capturarea teroristului, însă, ulterior, această informație a fost infirmată. În timp ce polițiștii fac tot posibilul pentru a-l găsi pe Najim Laachraoui, a ieșit la iveală identitatea fratelui acestuia, Mourad Laachraoui (29 de ani), potrivit dailymail.co.uk.

Fratele teroristului este cunoscut la nivel internațional, acesta reprezentând Belgia la competițiile de Taekwondo, unde a fost și medaliat. Mourad Laachraoui a luat argint la categoria de 54 de kilograme, în cadrul unui campionat mondial desfășurat anul trecut, în Coreea de Sud. Înainte de această victorie, bărbatul a câștigat alte două medalii de bronz, în numele țării sale.

De-a lungul timpului, Mourad s-a distanțat de fratele terorist, de care familia lor, de origine marocană, s-a declarat rușinată. Tatăl lui Najim a dat declarații poliției franceze la scurt timp după ce s-a aflat că tânărul a fost implicat în atentatele din Paris. „Nu am auzit nimic de el de trei ani de zile”, spunea atunci bărbatul.

Mai multe