Fratele vitreg al lui Kim Jong-un, asasinat pe aeroport de două femei

14 februarie 2017 16:42   Internațional
Ultima actualizare:

În ciuda faptului că de regulă, știrile despre familia liderului Coreei de Nord sunt destul de rare, marți, 14 februarie, un anunț a făcut înconjurul lumii. Fratele vitreg al lui Kim Jong-Un a fost asasinat.

Kim Jong-nam (45 de ani) a fost ucis de două femei care l-au atacat cu ace otrăvite în aeroportul din Kuala Lumpur, luni, 13 februarie, informează NYTimes. Informația este preluată de agenția de știri din Coreea de Nord Chosun. O altă sursă de presă locală a confirmată moartea fratelui vitreg al liderului nord-coreean, dar nu a dat li alte detalii cu privire la condițiile decesului.

Canalul de televiziune Chosun a mai declarat că presupusele femei care l-au ucis au dispărut imediat de la fața locului cu un taxi. Informația nu a fost însă confirmată de autoritățile nord-coreene.

Moartea lui Kim Jong-nam s-a produs într-o perioadă dominată de turbulențe politice în special la nivelul superior al conducerii. șeful poliției secrete nord-coreene, care era considerat mâna dreaptă a lui Kim Jong-Un, a fost destituit din funcție după ce a fost acuzat de corupție și abuz de putere, potrivit informațiilor oferite de guvernul din Coreea de Nord.

Mai multe