Funeralii demne de erou de război pentru un șobolan

12 ianuarie 2022 11:00   Internațional

Vești triste pentru iubitorii de animale! Șobolanul erou Magawa a încetat din viață la venerabila vârstă de opt ani. De-a lungul carierei lui de 5 ani el a salvat mii de vieți omenești și a fost decorat înainte de pensionare.

Eroul de război s-a stins într-un ”azil” pentru rozătoare

Rozătorul își ducea bătrânețile în cadrul centrului APOPO care antrenează și îngrijește șobolanii uriași africani în găsirea minelor. Magawa a câștigat Medalia de Aur PDSA, în 2020, aceasta fiind cea mai înaltă distincție militară pe care o pot primi animalele la finele misiunilor de succes desfășurate de-a lungul unei cariere. Conducerea organizației caritabile împreună cu colegii de arme a lui Magawa plănuiesc organizarea de funeralii militare pentru eroul care a ajutat șla neutralizarea a peste 100 de dispozitive explozive rămase din timpul războiului desfășurat între 1975-1998.

Magawa, cel mai cunoscut șobolan

Magawa a devenit cel mai cunoscut șobolan din lume încă din 2018, când îngrijitorii lui au făcut public faptul că a doborât recordul de misiuni periculoase îndeploinite cu succes. la vremea respectivă, șobolanul care făcea parte din detașamentul special pentriu detectarea obiectelor explozive din Cambodgia a descoperit peste 50 de mine. Conform autoritățile, în Cambodgia sunt între 5.000 și 10.000 de mine încă nedescoperite, care fac anual zeci de victime omenești.

Mai multe