Gemenele dispărute în incendiile din Grecia au murit îmbrăţişate de bunici

29 iulie 2018 11:53   Internațional
Ultima actualizare:

Final tragic pentru două fetiţe de nouă ani! Gemenele au fost găsite carbonizate, îmbrăţişate de bunicii lor, în timp ce încercau să scape de focul din Grecia care a ucis 88 de oameni. Sophia şi Vassiliki Philipopoulos au fost date dispărute după incediul de la nord de Atena luni. Însă micuţele s-au aflat printre cei 26 de oameni care au murit blocaţi pe o stâncă, la doar câţiva metri de o zonă unde se refugiaseră supravieţuitori.

O rudă a gemenelor a scris pe Facebook: "Epilogul a fost scris, toţi patru au fost găsiţi îmbrăţişaţi. Nici moartea nu i-a putut despărţi", conform dailymail.co.uk

Cadavrele micuţelor au fost găsite după ce tatăl lor, Yiannis, a făcut un apel disperat la televizior. Fetele de nouă ani erau în vacanţă în Rafina cu bunicii lor, Philip, de 74 de ani şi Sofia, de 61 de ani. Bărbatul a mers la morgă şi prin spitale şi a oferit mostre ADN în speranţa că le va găsi. Cei patru au fost descoperiţi într-o grădină, unde alţi 22 de oameni şi-au găsit sfârşitul. 

Ei s-au adăpostit în curtea unei femei, Chirstiana Fragou, care i-a chemat acolo văzând că sunt blocaţi pe străzile acoperite de flăcări. Femeia şi familia ei au reuşit să scape când grădina a fost şi ea înghiţită de foc, dar restul oamenilor nu. Fiul ei a povestit că mama sa e traumatizată pe viaţă, iar poliţia continuă căutările în curtea casei unde au fost găsite cadavrele carbonizate. Salvatorii au povestit că s-au prăbuşit de durere când au văzut morţii şi au descris momentul în care i-au găsit ca fiind unul dintre cele mai tragice din viaţa lor. 

Mai multe