Gilberto Benetton a murit la 77 de ani. Iată prin ce imagini controversate îşi promova afacerea

23 octombrie 2018 17:29   Internațional
Ultima actualizare:

Gilberto Benetton, unul dintre cei patru fraţi fondatori ai brandului italian de modă "United Colors of Benetton", a murit luni seară, la vârsta de 77 de ani, a anunţat compania, citată de The Hollywood Reporter.

Familia sa a anunţat că a decedat în locuinţa sa din nordul oraşului Treviso, în Italia, unde se află sediul companiei. Presa italiană indică faptul că designerul suferea de o boală necruţătoare, informaţie care nu a fost oferită presei până la momentul decesului.

Gilberto, împreună cu fraţii săi Carlo, Luciano şi sora lor Giuliana, a fondat compania de îmbrăcăminte Benetton în 1965, aceasta transformându-se într-un brand mondial şi bucurându-se de un succes fulminant. 

Campaniile de publicitate pentru colecţiile Benetton au fost, de-a lungul timpului, foarte controversate din cauza faptului că au criticat diferite stereotipuri, precum cele religioase, rasiale şi de gen. Una dintre cele mai discutate reclame a fost cea în care un actor, întruchipându-l pe Papa Benedict al VXI-lea săruta un imam. Desigur, spotul publicitar a atras revolta Vaticanului. 

Familia Benetton s-a implicat şi în domeniul investiţiilor prin intermediul companiei Edizione, inclusiv în Autostrade SpA, care a fost afectată de colapsul viaductului din Genova în august, în urma căruia au murit 43 de persoane, relatează news.ro.

Mai multe