Grecia impune vaccinarea obligatorie anti-Covid a personalului medical şi reimpune restricţii

8 iulie 2021 17:26   Internațional
Ultima actualizare:

Grecia, care se confruntă cu o intensificare a cazurilor de Covid-19, urmează să anunţe săptămâna viitoare obligativitatea vaccinării anumitor categoriiprofesionale, inclusiv a personalului medical, anunţă joi Guvernul.

Comitetul grec de bioetică recomanda săptămâna trecută vaccinarea obligatorie a personalului medical şi din aziluri, ca pe o „măsură de ultim recurs”, în funcţie de un calendar specific, în cazul în care eforturile din campania de vaccinare nu dau roade.

Grecia se confruntă cu o creștere a cazurilor de Covid-19

„Guvernul (...) dispune recomandarea Comitetului Naţional grec de Bioetică cu privire la vaccinarea obligatorie a unor grupuri profesionale specifice”, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, opurtătoare de cuvânt a Guvernului, Aristotelia Peloni.

Decizii în acest sens urmează să fie anunţate săptămâna viitoare, a precizat ea. Autorităţile elene au reimpus joi restricţii în restaurante, baruri şi discoteci - prin care nu mai autorizează ca clienţii să se aşeze la masă.

Abia 38% dintre grecii eligibili să fie vaccinaţi au fost vaccinaţăi cu două doze de vaccin împotriva Covid-19. Guvernul a anunţat măsuri de încurajarea vaccinării anticovid, constând în cecuri-cadou în vaoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă, informează news.ro.

Mai multe