Groapa-gigant din Siberia e mai mare. Descoperire terifiantă a ruşilor

10 septembrie 2015 10:54   Internațional
Ultima actualizare:

Gropile-gigant din pământ apar peste tot în lume şi sunt un motiv constant de îngrijorare. Una dintre cele mai mari se află în Solikamsk, Rusia. Ea a apărut în noiembrie 2014, când inundaţiile au cauzat apariţia gropii în satul aflat la 1600 de km de Moscova.

Groapa din Siberia a apărut după ce zona a fost inundată, iar satul care se afla în acel loc a fost evacuat de urgenţă. Cel mai mare producător de îngrăşământ din Rusia, Uralkali, a fost nevoit să îşi ia de acolo muncitorii sezonieri, care stăteau într-un sat contruist chiar deasupra minei, acolo unde s-a format groapa. 

Deşi compania a crezut că lucrurile se vor linişti şi muncitorii vor reveni curând acolo, în august, autorităţile au descoperit că nu e deloc aşa, conform viralnova.com. 

Din cauza unor noi inundaţii, groapa s-a mărit pe timpul primăverii şi verii. Surprinzător, mina de sub groapă e încă stabilă, dar Uralkali a decis să suspende orice activitate pentru a fi complet siguri. 

Momentan, ei nu pot face nimic, dar e greu de crezut că firma va renunţa la mina din Solikamsk, cea mai profitabilă din întreaga companie. 

Mai multe