Guvernatorul Andrew Cuomo a hărţuit sexual cel puţin 11 femei

4 august 2021 7:39   Internațional
Ultima actualizare:

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a hărţuit sexual cel puţin 11 femei, iar ulterior a luat măsuri împotriva unei foste angajate care s-a plâns public de comportamentul acestuia, arată un raport incendiar publicat marţi de procurorul general al acestui stat, Letitia James

Ancheta de câteva luni a concluzionat că Cuomo ”a hărţuit sexual mai multe femei şi, prin aceasta, a încălcat legea federală şi cea a statului”, a spus James într-o conferinţă de presă. Biroul ei a menţionat însă că nu au existat sancţiuni specifice legate de raport.

Raportul de 165 de pagini, care cuprinde interviuri cu 179 de martori şi o trecere în revistă a zeci de mii de documente, mai afirmă că biroul lui Cuomo era plin de frică şi intimidare şi era un mediu de lucru ostil pentru mulţi angajaţi. Cuomo a hărţuit membrii propriului personal, membri ai publicului şi alţi angajaţi ai statului, dintre care unul era soldat al statului, susţine raportul.

Descoperirile arată ”o imagine profund tulburătoare, dar clară”, a spus James, descriind biroul lui Cuomo drept ”un loc de muncă toxic”. Anunţul a venit la aproximativ două săptămâni după ce Cuomo a fost intervievat de anchetatorii timp de 11 ore.Cercetarea asupra numeroaselor acuzaţii ale femeilor de hărţuire sexuală de către Cuomo a început în martie, după ce camera executivă a statului a acceptat cererea procuroarei James pentru investigare.

Mai târziu în aceeaşi lună, zeci de parlamentari ai statului democrat - inclusiv primarul oraşului New York, Bill de Blasio, cu care Cuomo are o relaţie dificilă de mult timp - l-au îndemnat pe guvernator să demisioneze. 

”Nu am hărţuit niciodată pe nimeni, nu am agresat pe nimeni, nu am abuzat pe nimeni. Nu voi demisiona”, a spus Cuomo în martie. Preşedintele Joe Biden a afirmat anterior că Cuomo ar trebui să demisioneze dacă acuzaţiile împotriva sa sunt confirmate de anchetă.

Mai multe