I-a hipnotizat ca să voteze cu cine trebuie

29 mai 2016 20:13   Internațional
Ultima actualizare:

Scandal monstru, dar cum îl demonstrezi? Situaţie fără precedent în Irlanda. Magicianul Keith Barry a recunoscut recent că „a fost angajat de anumiţi candidaţi să le hipnotizeze votanţii”. Principalele patru partide susţin contrariul.

Când vine vorba de hipnoză, talentul magicianului de 39 de ani este recunoscut la nivel mondial datorită demonstraţiilor televizate la care a participat. În particular, Barry a fost angajat să trateze prin hipnoză soţiile miliardarilor de anumite fobii şi chiar să anestezieze celebrităţi în timpul intervenţiilor chirurgicale. Recent însă el a recunoscut pentru „The Mirror” că anumiţi candidaţi la alegerile din februarie l-au angajat să le „convingă” alegătorii să îi voteze. Turul de scrutin s-a încheiat cu un guvern minoritar al partidului de centru-dreapta Fine Gael, condus de Enda Kenny, care a semnat un acord de guvernare în aprilie cu republicanii Fianna Fail. Magicianul nu a spus numele formaţiunii politice pe care a susţinut-o şi nici nu a precizat cum şi când a hipnotizat votanţii. El a spus doar că şi-a oferit concursul în maximizarea succesului la vot. „Hipnoza este ceva extraordinar: poate funcţiona de minune la 100 de oameni, dar de unul să nu se lipească niciodată. La irlandezi funcţionează mai greu pentru că vorbesc repede. Iar pentru ca subconştientul să reţină comenzile şi să acţioneze în consecinţă e nevoie să vorbesc rar şi asta plictiseşte”, a spus magicianul.

Click! spune

Hipnoza este o stare modificată a conştiinţei, sau visare cu ochii deschişi, în timpul căreia persoana se deconectează de stimulii externi şi se orientează către interior. Transa hipnotică  seamănă cu o stare de somnolenţă şi este recomandată în psihoterapie.

Mai multe