Ia uite cum se dau în bărci miniştrii de externe

16 octombrie 2017 13:46   Internațional
Ultima actualizare:

Teodor Meleşcanu şi alţi miniştrii de externe europeni s-au întâlnit azi cu Boris Johnson, omologul lor din Regatul Unit. Surprinzător ca de obicei, fostul primar al Londrei şi-a dus invitaţii chemaţi la discuţii pe teme economice la o plimbare cu barca în Chevening.

Miniştrii de externe ai Bulgariei, Croaţiei, Cehiei, Ungariei, Poloniei, României, Slovaciei şi Sloveniei au participat la întâlnirea cu Boris Johnson.

Întâlnirea avea ca principală temă de discuţie menţinerea relaţiilor Marii Britanii cu cele opt ţări din estul Uniunii Europene după ieşirea Marii Britanii din alianţa europeană.

Şi pentru a decongestiona cumva întâlnirea destul de încordată Boris Johnson a insistat ca diplomaţii să îl însoţească la o plimbare cu barca pe lac.

Cel mai curajos dintre miniştri a fost cehul Ivo Sramek. “Am vrut să îi asigurăm pe aliaţii noştri din estul Europei că Marea Britanie va juca în continuare un rol în apărarea Europei, ca şi până acum. Asta se va întâmpla în aceiaşi termeni şi după Brexit”, a spus Johnson.

Mai multe