Igor Dodon a primit de la Putin un cadou care ar putea îngrijora România

18 ianuarie 2017 8:04   Internațional
Ultima actualizare:

Luni, 16 ianuarie, Igor Dodon, liderul Republicii Moldova, a mers la Moscova pentru a discuta cu Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, într-o întrunire oficială.

Discuția a decurs pe un ton foarte amical între cei doi lideri, iar Dodon a ținut să precizeze din nou preferința pentru puterea rusă. În semn de apreciere cei doi președinți și-au oferit unul altuia cadouri: Vladimir Putin i-a dăruit lui Dodon o hartă a Moldovei Mari, în timp ce liderul Republicii Moldova i-a oferit o statuetă care îi întruchipează pe țarul Petru I (Petru cel Mare) și pe domnitorul din Moldova, Dimitrie Cantemir, precizează Ziare.com.

„E cadoul lui Vladimir Vladimirovici. Dese ori mă întreabă jurnaliștii, apropo – cei români: Igori Nokolaevici, spuneți că România e rea. Rusia nu e rea? Eu răspund – desigur că e rău. Că în 1812 când au semnat pacea de la București s-au grăbit și au pus granița Moldovei pe la Prut. Trebuiau să pună frontiera Moldovei istorice, acum ar fi fost întreagă. De aceea, iată așa un cadou am primit”, a declarat dodon în cadrul unei conferințe de presă rusă, potrivit Agora.md.

Tot în cadrul conferinței care a fost organizată după întrunire, Dodon a punctat rolul pe care îl joacă trupele rusești în Transnistria și că dorește să anuleze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, semnat în 2014. În plus, a mai precizat că vrea să ceară de la NATO recnuoașterea neutralității republicii Moldova printr-un acord. „Republica Moldova este un stat neutru. Nu exclud să venim cu o inițiativă către conducerea NATO, pentru a semna un acord în care ei să recunoască neutralitatea țării noastre”, a declarat Dodon, după cum informează Ziare.

Mai multe