Imagini dramatice după prăbușirea avionului din Kârgâzstan

16 ianuarie 2017 10:49   Internațional
Ultima actualizare:

Locuitorii unui sat din Kârgâzstan au trecut prin clipe de coșmar în dimineața zilei de luni, 16 ianuarie, când un avion s-a prăbușit peste casele acestora, făcând cel puțin 37 de victime, potrivit ultimelor informații.

Un Boeing 747, aparținând companiei aeriene Turkish Airlines, trebuia să aterizeze pe aeroportul din Manas, aflat la 25 de kilometri nord de Bișkek, venind de la Hong Kong. De la Manas, avionul urma să se îndrepte către Istanbul. Din păcate, acest lucru nu s-a încheiat cu bine, iar autoritățile încă cercetează cauza exactă a tragediei.

În momentul prăbușirii, aeronava a distrus 35 de locuințe rurale și a ucis 36 de persoane, cel puțin, acestea sunt cifrele cunoscute până în acest moment. Cele mai multe dintre victime au fost rezidenții satului lovit de avionul de tip cargo. Cert este că piloții au încercat să aterizeze pe condiții de vreme dificile, ceața reducându-le foarte mult vizibilitatea. Nu este exclus ca aceasta să fie principala cauză care a determinat prăbușirea.

După cum se poate observa din imaginile de la fața locului, pompierii s-au asigurat că nu se va produce o explozie, iar echipele de salvare caută cu ajutorul câinilor special antrenați, eventuali supraviețuitori și cadavrele localnicilor de sub dărâmături.

La operațiune participă și sătenii, care își plâng rudele și prietenii care au murit în tragicul accident. Din aeronavă n-a mai rămas aproape nimic.

Mai multe