Imagini emoționante: Papa Francisc s-a rugat la Auschwitz. „Doamne, te rog să ai milă!”

29 iulie 2016 15:02   Internațional
Ultima actualizare:

Papa Francisc a devenit cel de-al treilea Suveran Pontif care a efectuat un pelerinaj la Auschwitz, lagărul de concentrare din Polonia din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Îmbrăcat într-o robă albă și putând pe cap o scufie, Francisc a păsit încet pe sub poarta celebră de la Auschwitz, care îi întâmpina pe prizonierii condamnați la moarte cu cinicele cuvinte „Munca te face liber”. 

Papa Francisc a evitat să țină un discurs. În schimb, s-a recules și a rostit rugăciuni în memoria celor 1,1 milioane de evrei uciși la ordinele naziștilor. Acesta a scris în cartea oaspeților de la Auschwitz un mesaj pe cât de simplu, pe atât de emoționant. „Doamne, te rog sa ai milă de poporul tău. Doamne, iartă această cruzime.”

Papa și-a continuat călătoria și a ajuns la Birkenau, principalul lagăr de exterminare, acolo unde s-a întâlnit cu 25 de creștini polonezi. Suveranul Pontif a merg pe lângă șinele de cale ferată care, acum 75 de ani, erau pline de garniturile de tren care îi transportau pe prizonieri către crematoriu și camerele de gazare.

Mai multe