Imagini şocante de la capturarea mafiotului El Chapo

12 ianuarie 2016 22:10   Internațional
Ultima actualizare:

Autorităţile mexicane au dat publicităţii, luni (11 ianuarie), imagini de la operaţiunea de capturare a faimosului traficant de droguri mexican, El Chapo Guzman. El a fost găsit într-o casă din satul său natal, care era supravegheată de mai bine de o lună de poliţie.

Pe 8 ianuarie, puşcaşii marini au dat asaltul asupra unei case din statul mexican Sinaloa, fieful lui Joaquin Guzman, supranumit El Chapo. I-au întâmpinat, însă, deloc amical, oamenii temutului narcotraficant, cel puţin 15 oameni, înarmaţi până în dinţi, scrie The Wall Street Journal.

În timpul acestei lupte înverşunate, Guzman a fugit printr-un tunel, pregătit din timp, ascuns în spatele unei oglinzi. Prin tunel, a ajuns în reţeaua de canalizare a oraşului. Vreo doi kilometri a străbătut El Chapo pe sub pământ, până când, spre ghinionul lui, a dat peste un bazin de decantare plin ochi de la apă de ploaie şi a fost nevoit să iasă la suprafaţă. A reuşit să fure o maşină, dar până la urmă tot a fost încolţit, mai scrie sursa citată.

Autorităţile le-au permis apoi jurnaliştilor să vadă cum arăta ascunzătoarea acestuia. În dormitor, pe o canapea au fost găsite medicamente injectabile, antibiotice şi prezervative, dar ar şi DVD-uri cu serialul "Regina Sudului", o femeie care era numită şefa de cartel al drogurilor.

Interpreta, actriţa mexicană Kate del Castillo, a intermediat, de altfel, controversată întâlnire dintre "El Chapo" şi actorul american Sean Penn, petrecută în octombrie, în junglă.

Cum a fost capturat El Chapo Guzman, baronul drogurilor

Mai multe