În acest conac se reface premierul Boris Johnson după ce s-a vindecat de coronavirus

13 aprilie 2020 20:45   Internațional
Ultima actualizare:

Premierul britanic Boris Johnson se recuperează la reședința sa oficială ”de la țară”, după ce a fost externat, duminică, din spitalul St. Thomas din Londra. Este vorba despre conacul Chequers, aflat într-o zonă deluroasă la nord-vest de Londra.

Boris Johnson a petrecut trei nopți la terapie intensivă în spitalul londonez, după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit brusc. Premierul britanic a fost externat duminică, iar acum se reface la conacul Chequers, în vreme ce ministrul de Externe Dominic Raab i-a preluat atribuțiile.

Chequers este o reședință din apropiere de satul Ellesborough din Buckinghamshire, la aproape 65 km nord-vest de Londra.

Conacul și terenul de 4 kilometri pătrați au fost donate statului de către Sir Arthur Lee, în 1917, pentru a fi folosite de persoana care ocupă funcția de prim-ministru. Proprietatea este folosită ca refugiu de la celebra casă din Downing Street, iar primul premier care a stat aici a fost Lloyd George, în 1921, conform Northhampton Chronicle.

Astfel, premierul Marii Britanii poate petrece două zile pe săptămână departe de agitația Londrei, pentru a-și reîncărca bateriile.

Cât timp va sta Boris Johnson la Chequers?

Boris Johnson s-a retras la conacul Chequers pentru a se reface după cele șapte nopți de spitale din cauza infecției cu noul coronavirus. După spusele premierului, situația a fost pe muchie de cuțit și numai efortul cadrelor medicale a făcut ca deznodământul să nu fie unul tragic.

Urmând sfaturile specialiștilor, premierul a declarat că nu se va întoarce imediat la lucru, tocmai pentru a-i lăsa organismului timp suficient să se refacă și să evite o revenire de urgență la spital.

La Chequers, Boris Johnson s-a întâlnit și cu logodnica sa însărcinată, Carrie Symonds.

Conacul Chequers este locul unde Sir Winston Churchill și-a scris numeroase dintre discursurile difuzate l aradio în timpul celui de-al doilea război mondial.

Fostul premier Theresa May a foslosit conacul ca loc de întâlnire pentru membrii guvernului, cu scopul de a pune la punct detaliile unei noi înțelegeri cu Uniunea Europeană pentru Brexit.

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS. Marea Britanie a depăşit pragul de 10.000 de decese. Boris Johnson a fost externat

Noul premier britanic e cel mai excentric din lume. Boris Johnson a promis că rezolvă Brexitul

Mai multe