În Italia, masturbarea în public este legală "dacă o faci ocazional"

8 septembrie 2016 22:20   Internațional
Ultima actualizare:

Curtea Surpremă din Italia a legalizat prin intermediul unui verdict masturbarea în public după ce un bărbat de 69 de ani, acuzat de un asemenea delict, a fost absolvit de vină pentru simplul motiv că "o făcea doar ocazional".

Bărbatul, care în continuare va fi numit Pietro L., a fost surprins ținându-și penisul la vedere și făcând gesturi erotice chiar în fața Universității din Catania, în dreptul unui grup de studente, informează Daily Mail. Curtea de Justiție locală l-ar fi condamnat la închisoare, dar avocații au preluat cazul și l-au adus în fața Curții Supreme din Roma. În mod surprinzător, judecătorii au dezincriminat fapta indecentă a lui Pietro.

Bărbatul a argumentat că nu se masturbează în public decât "ocazional" și oricum în acel moment nu l-ar fi văzut nimeni întrucât a făcut acest lucru după o bancă, unde vizibilitatea era redusă.

Curtea de Justiție din Catania îl condamnase pe Pietro la trei luni de închisoare și trebuia să plătească o amendă de 3.420 de euro. Dar cum Curtea Supremă din Roma face legea, "actul bărbatului nu mai este incriminat prin cadru legislativ".

Cazul nu a trecut neobservat, ajungând până în domeniul politic. Opozanții premierului Metteo Renzi și ai miniștrilor săi i-au acuzat că sunt simpatizanți ai perversiunilor publice întrucât nu iau nicio măsură.

Mai multe