Incendiu de vegetație în California. 27.000 de persoane au fost evacuate

6 decembrie 2017 8:05   Internațional
Ultima actualizare:

Peste 500 de pompieri au încercat marți să țină sub control un incendiu uriaș alimentat de vânt, care s-a soldat deja cu distrugerea a 150 de clădiri și cu evacuarea a circa 27.000 de persoane în California de Sud, informează AFP., citat de Agerpres.

Incendiul a izbucnit în comitatul Ventura, aflat la nord de Los Angeles și s-a extins asupra 12.500 de hectare de vedegtație, potrivit informațiilor pompierilor locali. "Perspectivele de a ține sub control focul nu sunt bune", a explicat Mark Lorenzen, șeful departamentului de pompieri din Ventura în timpul unei conferințe de presă desfășurată noaptea trecută. "Doar mama natură va decide când îl vom putea stinge", a adăugat el, conform Agerpres.

Forța incendiului este cu atât mai mare cu cât este alimentat de tafale de vânt vare ating chiar și 80 de kilometri pe oră. Focul a privat deja 260.000 de persoane de electricitate, a indicat compania electrică regională, Southern California Edison.

Nu este prima dată când un incendiu de proporții are loc în California. În luna octombrie, aproximativ 40 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor care au afectat timp de aproape o săptămână statul american. Pagumbele de atunci au fost unele considerabile. Au fost distruse 5700 de construcții, iar aproximativ 100.000 de persoane au fost evacuate din zonele afectate.

Mai multe