Incredibil! A ajuns acuzat de insultă pentru că l-a înjurat pe teroristul din Munchen!

6 august 2016 13:45   Internațional
Ultima actualizare:

Bărbatul care l-a confruntat pe teroristul din Munchen înainte să deschidă focul în centrul comercial din Olimpia Park a ajuns în fața anchetatorilor deoarece l-a insultat pe asasin!

Thomas Salbey (57 de ani) a văzut de la balconul apartamentului său cum Ali Sonboly (18 ani) se pregătea să ucidă 9 oameni în mall-ul din fața clădirii unde locuiește. Încercând să-l împiedice pe atacator, acesta l-a confruntat pe tânărul înarmat întrebându-l ce îl face să se simtă german și cu ce se ocupă de a ajuns să fie la un pas de a comite o crimă în masă. 

Martor: - Cretinule! Nenorocitule!Atacator: Acum am cumpărat o armă din cauza ta ca să te omor!

Martor: - Cineva ar trebui să îți taie capul, nenorocitule!Un alt martor: Turci de rahat!

Martorul care filmează scena de la balcon: - Are o armă! Aduceți poliția! Nenorictule!Atacator: Sunt german!

Martor: - Ești o mizerie, asta ești!Atacator: Nu mă mai filma!

Martor: - Ce anume te face german?Atacator: M-am născut aici!

Martor: - Și ce dacă?! Cu ce dracului te ocupi?Atacator: - Aparțin planului Hartz4! (n.r. set de măsuri guvernamentale adoptate în vremea Cancelarului Gerhard Schroeder care au reglementat piața muncii din Germania.)

Martor: Locul tău este la balamuc, nenorocitule!Atacator: Nu am făcut nimic! Taci naibii din gură!

Martor: Nenorocitule!

Imediat după această replică, bărbatul a deschis focul asupra mulțimii de oameni care se afla la mall.

În timpul dialogului, bărbatul a aruncat în direcția atacatorului cu o cutie de bere. „Atât aveam la îndemână! Dacă aveam o pușcă, l-aș fi împușcat în cap!”, a spus presei germane Thomas Salbey, la două zile după atrocități. Sonboly a ucis 9 oameni și a rănit alți 16 înainte să se sinucidă.

Dar, acum, într-o răsturnare de situație incredibilă, Thomas Salbey a ajuns în fața tribunalului fiind acuzat de procurori pentru insultă în detrimentul morților deoarece bărbatul a spus, după traficul eveniment, că, dacă ar fi putut, i-ar fi tras un glonț în cap!

Mai multe