Incredibil! Cât de mult s-a schimbat un bolnav de Covid-19 în 8 săptămâni de spitalizare

22 mai 2020 13:47   Internațional
Ultima actualizare:

Pentru cei care mai sunteți convinși că noul coronavirus nu e așa periculos pentru tineri, iată povestea incredibilă a unui asistent medical din SUA care, la 47 de ani, a văzut moartea cu ochii pe un pat de spital. După 8 săptămâni de luptă cu boala a ajuns de nerecunoscut, cu 22 de kilograme în minus.

Imaginile cu Mike Shultz „dinainte” și „după” boală au făcut înconjurul lumii. Dintr-un sportiv plin de mușchi, sănătos și în putere, a ajuns o umbră de om. Bărbatul este asistent medical în San Francisco și crede că a luat virusul în timpul unei petreceri la care a participat la jumătatea lunii martie. La început a avut o tuse ușoară, dar simptomele s-au agravat. „Am făcut febră de până la 39,5 grade, tușeam tot mai mult și-mi era greu să respir. Atunci am decis să merg la spital. Fiind asistent medical, mi-am dat seama că nu era de bine. M-au internat pe loc”, a povestit Mike, citat de PRO TV.

A petrecut în spital 57 de zile, dintre care 6 săptămâni a fost intubat și ventilat mecanic. Când și-a revenit, s-a ridicat din pat și s-a uitat în oglindă, a avut un șoc: slăbise peste 22 kg. „Nici nu mi-a venit să cred că sunt eu. Adică îmi răseseră barba pentru a-mi face traheotomie, habar nu aveam cât timp am stat acolo internat. Dar mi-a venit să plâng când m-am uitat în oglindă”, a declarat asistentul medical. Pe 13 mai a fost externat. A rămas cu o tuse rebelă și nu poate respira la fel ca înainte, dar promite să-și revină și chiar să se reapuce de sport.

Mai multe