Incredibil! Ce purta această femeie în pântece de peste 50 de ani

22 iunie 2015 19:11   Internațional
Ultima actualizare:

Examene de rutină au scos la iveală că o bătrână chiliană de 92 de ani purta în pântece un fetus de două kilograme mumificat. Femeia purta această povară de peste 50 de ani!

Nonagenara, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, nu a ştiut de fetus întreaga sa viaţă. Transportată de urgenţă la spital de familie după ce a căzut, femeii de 92 de ani i s-a făcut o radiografie la şolduri care a permis să se descopere fetusul. Acesta s-a dezvoltat normal până la vreo şapte luni şi a ajuns să cântărească 2 kilograme în corpul femeii... de o jumătate de secol. „A fost o descoperire întâmplătoare şi nu a avut legătură cu cauzele examinării pacientei”, a spus la canalul de radio naţional un responsabil al spitalului San Antonio din Santiago.

S-a mumificat fără să creeze o jenă deosebită

Din motive neprecizate, fetusul s-a mumicat fără să provoace o jenă deosebită. Chiliana nu a ştiut că a fost însărcinată. După descoperirea embrionului, a fost dusă la domiciliul său la câteva ore după internarea în spital, fără a fi operată. Starea sa nu a necesitat nici o intervenţie chirurgicală. Dar cazul chilienei nu e unic. Potrivit Royal Society of medicine, există 300 de astfel de cazuri identificate în lume. În unele cazuri, fetuşii mumificaţi provoacă dureri şi trebuie extraşi.

Mai multe