Ion-Nelu Gioroiu, erou pentru a doua oară în Nisa. Românul a recuperat telefonul furat al unei tinere mame

18 martie 2021 11:39   Internațional
Ultima actualizare:

După ce anul trecut, Ion-Nelu Gioroiu, un român în vârstă de 52 de ani, care își petrecea zilele pe străzile din Nisa, și-a donat toți banii pentru a ajuta victimele furtunii Alex, zilele acestea, același bărbat a ajutat o femeie să-și recupereze telefonul mobil furat.

Ion-Nelu Gioroiu, devenit cunoscut în presa din Nisa drept Jojo, a impresionat a doua oară cu un gest salutar. În octombrie 2020, românul care trăiește de mai bine de patru ani pe străzile din Franța și-a donat toți banii, 150 de euro, victimelor inundațiilor, deși el nu avea un adăpost.La câteva luni, în martie 2021, Nelu a devenit din nou erou pe plan local, după ce a ajutat o femeie să-și recupereze telefonul ce îi fusese sustras. 

Prescilla Vialle, victima furtului, tocmai ieșise dintr-un supermarket, cu fiica ei de opt luni în brațe. Femeia încerca să-și liniștească fetița, fiind încărcată și cu pungile de cumpărături. Nu a simțit când cineva i-a băgat mâna în buzunar și i-a furat telefonul. A auzit aproape imediat un strigăt: „Doamnă, doamnă, telefonul”. Ea spune că nu a înțeles inițial, dar a văzut apoi un bărbat „care alerga și striga către trecători «Ajutați-mă să-l prind, este un hoț»”.

"Am făcut exact ceea ce fac oamenii care au curaj"

Jojo l-a prins pe hoţ şi a recuperat telefonul, i-a returnat obiectul femeii și a plecat mai departe.

„Au venit oameni și mi-au spus: «cel care v-a ajutat este Jojo, știți, bărbatul fără adăpost…»”, a mai povestit femeia. „Este o persoană minunată! A trebuit să-i mulțumesc. El este un erou”, a spus Prescilla Vialle.

„Am făcut exact ceea ce fac oamenii care au curaj”, a transmis Jojo pentru Nice-Matin, publicație locală citată de Libertatea.  

Mai multe