Ipoteză-şoc în cazul avionului MH370, dispărut în Oceanul Indian

24 februarie 2015 16:00   Internațional
Ultima actualizare:

La aproape un an de la dispariţia zborului Malaysia Airlines MH370, un expert în aviaţie are o teorie şocantă privind avionul: el susţine că cineva a deturnat aeronava şi că a schimbat cursul acesteia spre Antarctica

Într-un documentar realizat de National Georgraphic, ce va fi lansat pe 8 martie şi care analizează tragedia în urma căruia au dispărut 239 de oameni, anchetatorii susţin că avionul a mai zburat câteva ore după ce a pierdut legătura cu turnul de trafic, potrivit huffingtonpost.co.uk. 

Expertul în aviaţie Malcolm Brenner susţine că cineva a deturnat avionul. 

"Cursa mai face câteva ture care par a fi comandate de cineva, iar apoi se îndreaptă spre Antarctica. Pare a fi un efort al cuiva de a evita depistarea", a declarat Brenner. 

Un alt analist, John Nance, susţine teoria: "Cred cu tărie că persoana care asta a vrut ca avionul şi pasagerii să dispară de pe faţa pământului". 

Recent un oficial de la Biroul de Transporturi al Australiei a declarat că e avionul va fi găsit în următoarele trei luni, în Oceanul Indian. 

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 239 de persoane la bord, a dispărut în data de 8 martie 2014. Aeronava a dispărut de pe radare la puţin timp după ce a decolat din capitala Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing. Se presupune că avionul care efectua cursa MH370 s-a prăbuşit în Oceanul Indian, pe o direcţie opusă planului său de zbor. După câteva luni de căutări nu s-a reuşit însă localizarea epavei şi nici măcar nu au fost găsite resturi, iar o parte din apropiaţii pasagerilor cred că autorităţile din ţările implicate le ascund adevărul. 

Mai multe