Istoric! În Tokyo a nins pentru prima oară în ultimii 54 de ani, în noiembrie

24 noiembrie 2016 12:20   Internațional
Ultima actualizare:

Joi (24 noiembrie), locuitorii orașului Tokyo (Japonia), au avut parte de primii fulgi de zăpadă care au căzut în luna noiembrie în ultima jumătate de secol, Evenimentul istoric a fost provocat de un front atmosferic neobișnuit de rece.

Locuitorii din capitala Japoniei au fost luați prin surprindere de fulgii de zăpadă. În mod normal, în această perioadă a anului, temperatura se situează între 10-17 grade Celsius. Din cauza vremii, au fost întârzieri ale mijloacelor de transport, potrivit BBC.

Agenția Meteorologică din Japonia a avertizat cu privirile la posibila formare a poleiului pe carosabil, dar și la depunerea de zăpadă pe cablurile de electricitate, pe copaci și sere.

Ultima oară când a nins în Tokyo în luna lui Brumar a fost în 1962, dar în acel zăpada nu s-a depus deloc. Prima ninsoare, numită „hatsuki” în japoneză, a venit mai repede cu 40 de zile față de cum erau obișnuiți japonezii. Ninsoarea actuală marchează prima dată când zăpada căzută s-a depus, în Tokyo, în luna noiembrie, înregistrările meteorologice datând din 1875.

Mai multe