Italia înregistrează cel mai mic număr de decese din ultimele 6 luni. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

31 mai 2021 14:04   Internațional
Ultima actualizare:

Italia a raportat duminică 44 de decese provocate de coronavirus, cel mai scăzut număr de la jumătatea lunii octombrie a anului 2020. Și numărul zilnic al noilor cazuri de Covid-19 a scăzut sub 3.000, a fost anunțul făcut de către ministrul italian al Sănătății. Campania de vaccinare continuă într-un ritm accelerat.

Italia a înregistrat 126.046 de decese provocate COVID-19 din februarie anul trecut, atunci când a izbucnit pandemia de coronavirus, al doilea cel mai mare număr din Europa, după Marea Britanie, și al șaptelea cel mai mare din lume. Până în prezent, țara a raportat 4.216.000 de cazuri de coronavirus.

Precedentul bilanţ zilnic atât de scăzut datează din 14 octombrie 2020, când Italia a raportat 43 de decese. Reprezentanți din Ministerul Sănătății au precizat că a fost extinsă până la 21 iunie restricția de călătorie pentru cei din India, Bangladesh și Sri Lanka.

OMS, semnal de alarmă privind relaxarea timpurie a normelor

Deși mai multe țări europene au început să înregistreze scăderi sesizabile în privința numărului de îmbolnăviri, OMS trage un semna de alarmă în ceea ce privește relaxarea timpurie a normelor. 

Pandemia nu se va încheia decât după vaccinarea a cel puţin 70% din populaţia mondială, a prevenit directorul OMS Europa, solicitând accelerarea vaccinării şi vigilenţă în privinţa restricţiilor. "Pandemia se va încheia atunci când vom atinge o acoperire vaccinală de minim 70%", a asigurat Hans Kluge la Copenhaga, criticând vaccinarea "încă lentă" inclusiv în Europa. 

Kluge s-a arătat îngrijorat "că oamenii coboară garda şi devin nerezonabili, şi cred că dacă au primit prima sau chiar a doua doză de vaccin pandemia s-a terminat".  

Numărul infecţiilor a scăzut pentru a patra săptămână consecutiv în lume, în special în Europa unde a avut un recul la mijlocul lui aprilie, potrivit datelor oficiale.   

Mai multe