Japonia nu crede în "zâmbetul diplomatic" al Phenianului! Ce spune Ministrul japonez al Apărării

13 februarie 2018 13:00   Internațional
Ultima actualizare:

Decizia Japoniei de a face presiuni asupra Phenianului pentru abandonarea programului nuclear rămâne neschimbată, în ciuda deschiderii spre dialog pe care Coreea de Nord a manifestat-o la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

În ciuda faptului că nu îţi va considera decizia de a face presiuni asupra Phenianului, liderul japonez a anunţat că ţara sa, asemenea altor state,își dorește ca Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud să fie un succes, pentru că acestea reprezintă „trumful păcii” „Poziția noastră nu s-a schimbat. Sugerează că Phenianul trebuie forțat să își schimbe politicile privind programul nuclear și balistic”, a spus ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, într-o conferință de presă, informează Sputnik. MInistrul a sugerat că toţi cei din Guvernul japonez nu trebuie să fie păcăliţi de zâmbetul diplomatic al oficialilor nord-coreeni.

Un eveniment rar a avut loc deja la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.Phenianul a trimis în Coreea de Sud și o delegație formată din oficiali de rang înalt, între care Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un, cât și pe președintele parlamentului Kim Yong-nam. Ei au discutat cu președintele sud-coreean Moon Jae-in, care a fost invitat „cât mai curând” la Phenian. Mai mult decât atât, a subliniat că este momentul să se restabilească un "climat pozitiv, bazat pe dialog" între Seul şi Phenian.

Mai multe