Jurnalist de investigație, împușcat mortal în locuința sa

26 februarie 2018 13:58   Internațional
Ultima actualizare:

Un ziarist de investigaţie slovac care ancheta cazuri de fraude fiscale în rândul oamenilor de afaceri având conexiuni cu partidul de guvernământ de la Bratislava a fost împuşcat mortal.

an Kuciak (27 de ani) - jurnalist al publicaţiei online Aktuality.sk - a fost ucis împreună cu prietena sa în oraşul Velka Maca, la 65 km est de capitala Bratislava, a informat luni publicaţia Dennik N, citând Ministerul de Interne slovac, potrivit Reuters.

Ministerul de Interne şi poliţia slovace nu au exprimat deocamdată nicio reacţie. Poliţia urmează să susţină o conferinţă de presă în cursul zilei de luni, informează stirileprotv.ro. 

În ultima sa anchetă pentru Aktuality, Jan Kuciak cerceta o posibilă evaziune fiscală având legătură cu un complex de apartamente de lux din Bratislava.

Cazul legat de aceste apartamente de lux a generat proteste în masă anul trecut în care s-a cerut demisia ministrului de interne Robert Kalinak pentru relaţiile sale de afaceri cu dezvoltatorul imobiliar Ladislav Basternak, care a făcut obiectul unei anchete cu privire la evaziune fiscală. Ambii au negat orice fel de act infracţional.

Mai multe