Kim Jong-un, în stare vegetativă după operația la inimă? Ce spune presa japoneză

25 aprilie 2020 19:57   Internațional
Ultima actualizare:

Kim Jong-un este în stare vegetativă, ca urmare a operației cariovasculare la care a fost supus la începutul lunii, conform presei din Japonia. Săptămânalul Shukan Gendai citează un medic chinez trimis în Coreea de Nord ca parte a unei echipe ce trebuie să îl trateze pe dictator și care susține că întârzierea unei proceduri simple l-a lăsat pe Kim într-o stare foarte proastă.

Presa din Coreea de Nord nu a vorbit însă despre starea lui Kim Jong-un (36 de ani) și nici nu a spus unde se află dictatorul, în ciuda numeroaselor zvonuri că este în stare foarte proastă. Însă, conform nypost.com, Kim s-ar fi prăbușit în timpul unei vizite în zona rurală din țara comunistă, la începutul lunii aprilie. Un medic chinez aflat la Phenian a povestit că dictatorului i-a fost montat un stem de către un doctor nord-coreean, dar operația a eșuat. El s-ar afla acum în stare vegetativă. 

Oficiali sud-coreeni și americani au negat că Kim Jong-un ar fi în pericol de moarte

Articolul din presa japoneză apare după o săptămână de speculații la adresa stării de sănătate a lui Kim Jong-un. Inițial, publicația sud-coreeană Daily NK a titrat că dictatorul se recuperează după o operație la inimă, citând surse nord-coreen. Însă oficiali sud-coreeni și chinezi au negat că acesta ar fi în pericol după intervenție. La rândul său, Donald Trump a dat de înțeles că omologul său nord-coreen se simte bine, iar oficiali din CIA au spus că guvernul american nu are motive să creadă că ar fi pe moarte.

Mai multe