Kim Jong Un şi Vladimir Putin se întâlnesc în primul lor summit joi, la Vladivostok

23 aprilie 2019 19:55   Internațional
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, un port în Exteremul Orient rus la Oceanul Pacific, a anunţat marţi Iuri Uşakov, un consilier de la Kremlin.

Această întâlnire urmează să fie primul summit între dictatorul nord-coreean şi liderul rus. Vor discute despre eforturi politice şi diplomatice în curs vizând să rezolve problema nucleară în peninsula coreeană, a anunţat Iuri Uşakov, potrivit news.ro.

Relaţiile comerciale între Rusia şi Coreea de Nord au înregistrat o scădere de peste 56% în 2018, din cauza sancţiunilor impuse regimului nord-coreean, a precizat el.

Moscova apreciază că este important ca nord-coreenii şi americanii să menţină contactul în problema sensibilă a programului nuclear militar al Phenianului.

”În ultimele luni, situaţia în peninsulă s-a stabilizat puţin, în mare parte mulţumită iniţiativelor Coreei de Nord cu privire la încetarea testelor de rachetă şi închiderii instalaţiei sale de teste nucleare”, a apreciat Uşakov.

”Rusia intenţionează să ofere orice ajutor posibil în vederea consolidării acestei tendinţe pozitive”, a adăugat el.

Unul dintre principalii consilieri ai numărului unu nord-coreean Kim Chang Son a fost văzut duminică la Vladivostok, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

Mai multe