L-a lovit trăsnetul, dar ce s-a întâmplat apoi îl face cel mai norocos om din lume! Șansele erau infime

22 iulie 2015 9:13   Internațional
Ultima actualizare:

Peter McCathie a fost lovit de trăsnet când avea numai 14 ani, în timpul unei călătorii cu barca. Câțiva ani mai târziu, Peter a devenit cel mai norocos om din lume.

În ziua în care Peter McCathie a fost fulgerat, vremea nu anunța ceea ce avea să se întâmple. Bărbatul povestește că cerul era luminos în acele momente: „Era o zi foarte însorită, pe cer era un singur nor mare și alb. Trăsnetul a trecut prin copaci și apoi m-a izbit”, povestește Peter, citat de Mediafax.

Câțiva ani mai târziu, Peter McCathie a fost lovit de noroc. Acesta a câștigat marele premiu la Loto 6/49 în Canada, împreună cu Diana Miller, colega lui de serviciu. Luni, 20 iulie, cei doi au mers împreună să retragă premiul în valoare de 1.000.000 de dolari.

Potrivit Mediafax, postul CTV a aflat care sunt șansele ca o persoană care a fost lovită de fulger să câștige la loto. O profesoară de matematică de la Universitatea din Moncton, Canada, a relevat faptul că șansa pe care a avut-o bărbatul este una foarte rar întâlnită: „Presupunând că aceste evenimente s-au petrecut în mod independent (…) șansele sunt de aproximativ 1 la 2,6 trilioane”, a spus aceasta, citată de Mediafax. 

Mai multe