L-au ocolit cu autostrada că n-a vrut să se mute

7 decembrie 2015 22:07   Internațional
Ultima actualizare:

Cel mai încăpăţânat proprietar din lume este Xi J. Bărbatul de aproape 60 de ani deţine o fabrică de produse farmaceutice şi terenul din jurul ei. Nu s-a înţeles la preţ cu autorităţile şi i-a poftit pe asfaltatori să ocolească doi kilometri.

Între 1949 şi 2007, noţiunea de proprietate nu exista în China comunistă. Însă după intrarea în vigoare a Legii Dreptului  la Proprietate al cetăţenilor Republicii China,  în 2007, situaţia s-a schimbat radical.

În oraşul Hangzhou a început, în urmă cu trei ani, un proiect de anvergură: dezvoltarea cartierului comercial Qianjiang. În planul de urbanism a fost prevăzută inclusiv o „bretea” care să lege autostrada de oraş, pentru a veni în ajutorul navetiştilor. Iar pentru a evita disconfortul de a împărţi oraşul în două, autorităţile au lucrat la o centură ocolitoare.

În 2012 au început lucrările. În 2013 au ajuns lângă proprietatea lui Xi J. I s-a cerut demolarea făbricuţei şi a parcării. Muncitorii de la firma care asfalta au apucat să doboare gardul şi să sape pentru a face terasamentul. Xi J. i-a dat în judecată. În 2014 a câştigat procesul. I s-a propus o nouă ofertă de vânzare a proprietăţii, iar bărbatul de aproape 60 de ani a refuzat-o.

În septembrie i s-a trimis o ultimă notificare şi asfaltatorii au început să-l ocolească. În loc să asfalteze 900 de metri, cât era lăţimea deţinută de Xi, aceştia au făcut un „C” în jurul făbricuţei. Proiectul de dezvoltare a fost evaluat la peste 2 miliarde de dolari şi prevede ridicarea mai multor clădiri de birouri.

Mai multe