Lacul superb care te transformă în stană de piatră! Oricine intră în apele lui sfârșește la fel

21 august 2024 11:02   Internațional

Deși acest lac este frumos și hipnotizant, te poate transforma într-o clipită în stană de piatră, dacă te apropii de el. Lacul terifiant este cunoscut sub numele de Lacul Natron, din Nordul Tanzaniei, la granița cu Kenya.

Lacul Natron din Tanzania este atât de alcalin încât poate calcifica viețuitoarele care intră în el. Cu un pH de aproximativ 10,5, lacul este unul dintre cele mai alcaline locuri de pe planetă.

Această alcalinitate extremă permite lacului să calcifice organismele vii, transformându-le în statui de piatră. Procesul se datorează concentrației ridicate de carbonat de sodiu din apă, care reacționează cu pielea și țesuturile, petrificându-le.

Lacul Natron face parte dintr-un film de groază

Acest fenomen a fost documentat la diverse animale, inclusiv păsări, insecte și mamifere mici. Lacul Natron este un loc unic și fascinant, care atrage atât oamenii de știință, cât și fotografii din întreaga lume, care pare extras dintr-un scenariu de film de groază.

Mai mult decât atât, locul este ales, de cele mai multe ori, de către specia flamingo mic, pentru reproducere, specie care este pe cale de dispariție, însă orice alt animal care intră în contact cu apa devine iadul pur, a transmis LAD Bible.

Citește continuarea pe canal33.ro

Mai multe