„Lockdown”, desemnat cuvântul anului 2020. Topul celor mai folosite cuvinte în dicționarul Collins

11 noiembrie 2020 14:42   Internațional
Ultima actualizare:

„Lockdown” a fost desemnat cuvântul anului 2020, potrivit Dicţionarului Collins. Față de anul trecut, cuvântul a înregistrat o creștere a 6000%. În top se mai află cuvintele TikToker și Megxit, acesta din urmă făcând referire la decizia istorică pe care au luat-o Ducele și Ducesa de Sussex atunci când au hotărât să renunțe la toate îndatoririle și responsabilitățile regale. Megxit provine din comasarea cuvintelor Meghan și Brexit.

Ce înseamnă „Lockdown”

„Lockdown” este explicat de dicţionarul Collins drept măsura de izolare implementată de guvernele din întreaga lume pentru a preveni răspândirea COVID-19. "Lexicografii noştri au ales <<lockdown>> drept Cuvânt al Anului, deoarece este o experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume, care au trebuit, în mod colectiv, să îşi joace rolul în combaterea răspândirii COVID-19”, se arată pe site-ul oficial al dicţionarului Collins, potrivit The Guardian. 

Termenul a fost căutat de peste un sfert de milion de ori în 2020, faţă de doar 4.000 de căutări în 2019. Şi alţi termeni legaţi de pandemie se află pe lista scurtă a cuvintelor anului 2020 precum  "coronavirus”, "autoizolare” şi ”distanţare socială”.

Cele mai folosite 10 cuvinte în anul 2020, potrivit dicționarului Collins

Iată care este topul 10 al celor mai folosite cuvinte în acest an al pandemiei de coronavirus. 

Mai multe