Lovitură grea pentru Meghan Markle. A pierdut prima rundă din războiul cu presa britanică

1 mai 2020 17:35   Internațional
Ultima actualizare:

Meghan Markle, soţia prinţului Harry, a pierdut prima rundă din procesul civil intentat ziarului britanic Mail on Sunday, care a publicat o scrisoare trimisă de ducesă tatălui ei, scrie The Hollywood Reporter, citat de News.ro.

Meghan Markle a acţionat în judecată publicaţia pentru încălcarea intimităţii. Mail on Sunday a publicat în 2018 un articol care cuprindea fragmente dintr-o scrisoare pe care ducesa i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle. 

În procesul civil intentat ziarului şi companiei Associated Newspapers, americanca susţine că Mail on Sunday a încălcat drepturile de autor, a folosit abuziv informaţii personale şi a încălcat legea britanică privind protejarea datelor.

Associated Newspapers neagă acuzaţiile, mai ales pe cea potrivit căreia scrisoarea a fost prezentată într-un mod care i-a schimbat înţelesul.

O primă audiere a avut loc săptămâna trecută, prin videoconferinţă. Associated Newspapers a cerut atunci eliminarea mai multor părţi din caz.

Vineri, judecătorul Mark Warby a decis în favoarea companiei şi a eliminat părţi din cazul lui Markle şi a precizat că ele pot fi readuse într-un alt stadiu al procesului dacă vor avea un temei juridic.

Prințul Harry a sărit în apărarea lui Meghan 

Ducesa de Sussex susține că Mail on Sunday a modificat și a scos intenționat anumite pasaje din scrisoarea pe care Meghan Markle i-a trimis-o tatălui său, Thomas. Cei doi sunt certați de foarte mulți ani, iar relația lor a fost intens mediatizată în presa tabloidă din Marea Britanie. 

 „Conținutul unei scrisori private au fost făcute publice în mod ilegal, pentru a te manipula pe tine, cititorule, pentru a duce la capăt agenda acestui grup media. În plus, după publicarea ilegală a acestui document privat, jurnaliștii au omis în mod strategic anumite paragrafe pentru a masca minciunile pe care ei le-au perpetuat în ultimul an”, a declarat prințul Harry într-un comunicat de presă. 

Citește și:

Meghan Markle, în război cu presa britanică! Ducesa de Sussex a lămurit toate zvonurile

Meghan Markle, cel mai emoţionant interviu: «Prietenii m-au avertizat că relaţia cu Harry îmi va distruge viaţa»

Mai multe