Lovitură pentru David Cameron! Fost consilier, arestat pentru violul unei minore

19 ianuarie 2015 11:14   Internațional
Ultima actualizare:

Un fost consilier al premierului britanic David Cameron a fost arestat fiind suspectat că a violat o fată de 13 ani, conform metro.co.uk.

Doug Richard, în vârstă de 56 de ani, a fost reţinut de poliţie, care l-a interogat. Bărbatul a fost eliberat pe cauţiune până în luna mai, punctează metro.co.uk.

Multimilionarul, care are afaceri în domeniul IT a negat acuzaţiile.

Richard a lucrat îndeaproape cu Cameron din 2007 şi l-a însoţit în mai multe vizite oficiale, inclusiv una în Africa în 2011. 

Un purtător de cuvânt al Poliţiei londoneze a declarat: "Un bărbat de 56 de ani a fost arestat pe 5 ianuarie 2015 pe motiv că a obligat un minor să ia parte la activităţi sexuale, că a avut relaţii cu un minor, că a interacţionat cu un minor după ce a violat o fată".

Richard a dat presei o declaraţie privind acuzaţiile: "Neg totul. Nu pot comenta mai mult, pentru că poliţia anchetează încă incidentul". 

Născut în California, Doug Richard a pus bazele a mai multe companii de software în State, iar apoi s-a mutat în Cambridge, Marea Britanie, unde a a fondat o societate de investiţii. În 2008, el a pus bazele unui program de antreprenoriat, School for Start-Ups, realizat în colaborare cu mai multe facultăţi de top din Marea Britanie. 

Mai multe