Măcelărit de terorişti în faţa altarului

26 iulie 2016 21:41   Internațional
Ultima actualizare:

Groază şi teroare! Doi cuţitari au intrat marți dimineaţă, puţin după ora 9.00, în timpul slujbei în Biserica Gambetta şi i-au tăiat gâtul preotului. În timpul execuţiei, au strigat “Daesh” (Statul Islamic în varianta franceză). Sângele a înroşit altarul...

Puţin după ora locală 9.00 (10.00 ora României), doi tineri terorişti înarmaţi cu cuţite pătrund în Biserica Gambetta din micuţa localitate normandă, Saint-Etienne-du-Rouvray. La momentul atacului, în locaşul sfânt se aflau preotul Jacques Hamel, 86 de ani, două măicuţe şi doi enoriaşi. Teroriştii islamişti au strigat “Daesh” şi apoi s-au năpustit asupra preotului. Un al şaselea enoriaş a reuşit să scape şi să dea alarma.Unul dintre atacatori s-a năpustit asupra preotului şi i-a tăiat gâtul. Al doilea a împlântat cuţitul într-unul dintre enoriaşi.

Clipe de groază s-au scurs până la sosirea poliţiei în orăşelul cu 30.000 de suflete. Atacatorii au fost împuşcaţi în cap şi ostaticii eliberaţi înainte ca biserica să se transforme într-o baie de sânge. Conform poliţiei, atacatorii, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au încercat să îl decapiteze pe părinte, dar cuţitul nu era bine ascuţit (n.r. tehnică SI special folosită pentru a le face pe victime să sufere). Vaticanul a condamnat crima catalogând-o drept barbară. Cealaltă victimă se zbate între viaţă şi moarte la spital. Poliţia a căutat dispozitive explozive în biserică, dar nu au fost găsite. Părintele Hamel slujea în această biserică din 1958. Întreaga Europă e îngrozită de valul de violenţe după crimele din ultimele săptămâni.

Atacurile care au şocat Europa

  • 24 iulie:  un imigrant sirian se aruncă în aer la festivalul de muzică din Ansbach, Germania; 15 răniţi;
  • 22 iulie: David Ali Sonboly (18 ani) ucide 9 oameni, în Munchen, şi răneşte aproape 20 apoi se sinucide;
  • 18 iulie: Riaz Khan Ahmadzai (17 ani) atacă în tren 4 turişti din Hong Kong cu toporul; e ucis de poliţia germană;
  • 14 iulie: Mohamed Bouhlel ucide cu un camion 84 de persoane, la Nisa şi răneşte peste 100; e ucis de poliţie;
  • 22 martie: trei atacatori sinucigaşi se aruncă în aer pe aeroportul Maelbeek, din Bruxelles; mor 32 de persoane.

Doctor omorât de pacient la Berlin

Scene de groază la clinica Benjamin Franklin! Un bărbat înarmat a intrat în instituţie şi a deschis focul asupra unui doctor dentist, cu puţin timp înaintea orei 14.00 (ora României). Clinica aflată în sud-vestul Berlinului, în cartierul Steglitz, a fost luată cu asalt de trupele anti-tero. Atacatorul s-a sinucis. Doctorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, nu a mai putut fi salvat şi a fost declarat decedat. Conform primelor detalii, atacatorul nu are nici o legătură cu vreo reţea teroristă. Întreg oraşul a fost umplut de ofiţeri înarmaţi pentru a preîntâmpina eventuale atacuri.

Mai multe