Mai ceva ca-n filme! Un gangster periculos a evadat din închisoare cu elicopterul

2 iulie 2018 16:29   Internațional
Ultima actualizare:

Evadare demnă de scenariul unui film. Un gangster extrem de periculos a reuşit să fugă dintr-o închisoare din apropiere de Paris, după ce trei complici înarmați au aterizat cu elicopterul în curtea penitenciarului. Aceasta este a doua evadare pentru Redoine Faid, condamnat la 25 de ani de detenţie pentru tentativă de jaf și ucidere din culpă.

Redoine Faid (46 de ani) a reușit să evadeze cu elicopterul din penitenciarul Seine-et-Marne şi este căutat de poliție în toată Franţa. Complicii lui Faid au aterizat în curtea închisorii, în timp ce acesta primea o vizită de la fratele său. Aceştia l-au dus pe Faid la elicopter şi au decolat în timp record, iar fratele său a fost oprit pentru interogatoriu.

Autoritățile au găsit elicopterul incendiat şi au primit indicii că Faid şi complicii săi au fugit spre suburbia pariziană Aulnay-sous-Bois, scrie Telegraph.

Rendoine Faid este cel mai cunoscut criminal din Franţa, iar aceasta este a doua sa evadare. În 2013, el reuşit să scape dintr-un alt penitenciar după ce a folosit dinamită şi a luat ostatici patru gardieni. El a fost capturat şase săptămâni mai târziu.

În 2009, Faid a scris o carte despre experiențele sale trăite pe străzile din suburbiile Parisului, înainte de a deveni un criminal cunoscut.

Un deţinut a reușit să filmeze momentul evadării spectaculoase.

Mai multe