Mai mulți români au luat cu asalt o secție de poliție din Germania. Au vrut să elibereze un tânăr acuzat de viol

10 august 2021 23:48   Internațional
Ultima actualizare:

Mai mulți români au luat cu asalt o secție de poliție și au încercat să elibereze un tânăr de 22 de ani acuzat de agresiune sexuală a unui minor. Potrivit presei germane, cei care au provocat scandalul sunt romi de origine română.

Un tânăr în vârstă de 22 de ani de naționalitate română a fost arestat, luni seara, în orașul german Miesbach, fiind acuzat a agresat sexual un băiat de 4 ani într-o toaletă publică din Hausham.

Scandal românesc la o secție de poliție din Germania

La o zi după, marți, aproximativ 25 de membri ai familiei tânărului au mers la secția de poliție și au încercat să-l elibereze cu forța pe cel arestat, informează presa germană, citată de Stiridiaspora.ro.Rudele tânărului s-au comportat violent, au aruncat cu pietre și pantofi, au smuls ușa din balamale și au aruncat-o, susținând că tânărul este nevinovat.

Polițiștii locali au reușit să respingă atacul folosind spray de piper și bastoanele de cauciuc, fiind răniți câțiva dintre atacatori. Un ofițer de poliție a fost, de asemenea, ușor rănit, după ce a primit un pumn în față. În scurt timp, forțele de poliție au fost suplimentate, iar un elicopter i-a urmărit pe atacatorii care au încercat să fugă cu mașinile.

După aproximativ o oră după incident, un purtător de cuvânt al poliției a descris situația drept „stabilă”. Tânărul care se voia a fi eliberat cu forța a rămas în custodia autorităților, el urmând să fie prezentat unui judecător.

Mai multe