Marea Britanie a aprobat vaccinul Pfizer. Englezii au comandat 40 de milioane de doze

2 decembrie 2020 13:13   Internațional
Ultima actualizare:

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech pe scară largă, pentru imunizarea întregii populații. Vaccinarea ar putea începe în câteva zile.

Specialiști din cadrul Autorității de reglementare britanică MHRA au afirmat că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19, este sigur, iar imunizările pentru persoane din grupuri cu prioritate ridicată ar putea începe în câteva zile, transmite Mediafax.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze - suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unități urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile. 

Vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experții.

Marți, Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat că vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer și BioNTech va primi sau nu undă verde pentru comercializare cel mai târziu pe 29 decembrie.

CITEȘTE ȘI: Sfaturile medicului Virgil Musta pentru cei care se tratează de Covid acasă. Când trebuie să mergeți urgent la spital

Mai multe