Marile Piramide din Egipt, afectate de ISIS. Imagini șocante!

25 mai 2016 13:28   Internațional
Ultima actualizare:

Dezastrele aviatice și continua amenințare a Statului Islamic pare să fi adus turismul Egiptului într-un punct critic. Din această cauză, economia Egiptului este aproape de a intra în colaps pe măsură ce tot mai mulți turiști preferă să ocolească faimoasele Piramide de la Gizeh.

Prăbușirea avionului EgyptAir, care a ucis 66 de oameni, a fost o lovitură grea nu doar din cauza tragediei pierderii de vieți omenești, dar a grăbit prăbușirea economiei, potrivit DailyMail.co.uk. La aceasta se mai adaugă și atacurile repetate ale ISIS.

Egypt's tourism trade is suffering in the wake of plane disastershttps://t.co/YH7BX0Y37c via @MailOnline— trisha fox (@trishafox11) 25 mai 2016

Egypt's tourism trade is suffering in the wake of plane disastershttps://t.co/YH7BX0Y37c via @MailOnline

În ciuda revendicării prăbușirii avionului de către Statul Islamic, cauza tragediei este încă incertă. În noiembrie anul trecut, a mai existat un incident aviatic, când un avion rusesc Metrojet a fost doborât de ISIS care trecea deasupra Peninsulei Sinai.

Prestigiosul Hotel Renaissance, care oferă o priveliște senzațională spre Marea Roșie, având 384 de camere, a coborât prețul închirierii până la 29 de euro, în speranța că vor atrage mai mulți turiști. Oamenii se  tem să călătorească în aceste zone de risc; chiar dacă avionul ajunge în siguranță pe aeroport, în Egipt. Există alte numeroase pericole care pot transforma o vacanță de vis într-o tragedie.

Primăvara Arabă a stârnit în anul 2011 o revoluție care l-a îndepărtat de la putere pe președintele Hosni Mubarak. Acest lucru nu a stabilizat situația politică a țării, ci dimpotrivă, au urmat multe alte proteste și demonstrații de forță în Cairo care au dus la o revoltă a armatei în 2013.

Mai multe