Mărturiile cutremurătoare ale victimelor atacului terorist din Manchester

23 mai 2017 12:38   Internațional
Ultima actualizare:

Martorii își amintesc cu groază momentele prin care au trecut luni seară, pe Manchester Arena, la sfârșitul concertului vedetei americane Ariana Grande. Explozia unei bombe artizanale a provocat moartea a cel puțin 22 de persoane și rănirea gravă a altor 59. Printre victime se numără mușți copii și adolescenți.

Andy își aștepta soția și fiica în foaier când a fost pus la pământ de suflul exploziei. Bărbatul a declarat pentru BBC că a fost ”ca o scenă dintr-un film de război”. ”Când m-am ridicat și m-am uitat în jurul meu, am văzut numai trupuri peste tot. Am numărat 20-30 de corpuri. Nu știu dacă erau și morți, dar unii dintre ei așa păreau. Erau plini de sânge și păreau răniți foarte grav. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe stadion să-mi caut familia”, a povestit Andy. Bărbatul și-a găsit fiica și soția tefere, dar lângă ele o mulțime de copii și adolescenți erau întinși pe jos și plângeau de durere.

Gary Walger, din Leeds, și soția sa se aflau la numai câțiva metri de locul în care a explodat bomba artizanală. Își așteptau fiicele să iasă de la concertul Arianei Grande. ”Am auzit cum s-a terminat ultimul cântec, apoi am văzut o flacără uriașă, am auzit o bubuitură și totul a fost înecat în fum. Am simțit o durere în picior și mână. M-am întors către soția mea, care mi-a zis că are nevoie să se întindă. Avea o rană în zona stomacului și, probabil, un picior rupt. Eu am o gaură în picior de la șrapnel. Chiar mă mir că am reușit să mai merg”, a declarat Gary pentru BBC.

Emma Johnson a povestit pentru BBC că se afla la stadion împreună cu soțul ei. Le așteptau amândoi pe fiicele lor în vârstă de 15, respectiv 17 ani, care asistaseră la concert. ”Categoric a fost vorba despre o bombă! Categoric a explodat în foaier. Ne opriserăm în capul scărilor când a explodat sticla – era aproape de zona în care se vindeau tot felul de lucruri. Toată clădirea s-a zguduit. A fost mai întâi o explozie, apoi o flacără. Am fugit să ne căutăm fetele și din fericire le-am găsit tefere”, a povestit Emma.

Mai multe