Mâţa asta toarce de un an pe mormântul stăpânei

1 noiembrie 2016 18:12   Internațional
Ultima actualizare:

Înduioşător! Pisica Gutawa îşi face veacul de un an de zile pe mormântul stăpânei ei, Ibu Kundari, din provincia Java centrală, Indonezia. Un trecător a încercat s-o adopte, recent, dar ea a fugit la locul de veci.

De dimineaţa până seara toarce şi îmbrăţişează pământul cu trupul ei! Gutawa, o pisică tigrată în vârstă de şapte ani, nu se dezlipeşte de mormântul în care se află de peste un an de zile Ibu Kundari. Bătrâna a decedat în urma unui atac cerebral la 80 de ani. Felina miaună stins, din timp în timp, de parcă ar vrea să-i transmită stăpânei că încă e lângă ea. Fuge doar câte puţin să-şi găsească ceva de mâncat, după care se întoarce la mormânt, tot aşteptând ca Ibu să apară de undeva şi să o mângâie ca odinioară.

Bătrânei îi plăcea mult când torcea, în timp ce petreceau împreună după-amiezele. O alinta şi îi pregătea hrana preferată de fiecare dată când o auzea. Gutawa nu a uitat gesturile tandre şi toarce, ca să-i facă încă pe plac, deşi între ele stă, nemilos, un strat gros de pământ pentru totdeauna. Un tânăr care a vrut s-o adopte, Keli Keningau Prayitno, de 28 de ani, a fost şocat când a văzut că felina s-a întors la mormântul bătrânei, deşi a încercat să o răsfeţe cum a putut mai bine. “De când Ibu Kundari a murit, stă numai la locul ei de veci. Au încercat şi alţii în zadar s-o ia acasă. Am urmărit-o. Dă numai câteva raite la casa în care a trăit, unde o doamnă o hrăneşte. Apoi fuge repede înapoi la mormânt. Acolo doarme şi miaună. E foarte trist s-o vezi cum suferă. Asta arată cât de apropiate sunt animalele de stăpânii lor”, a spus tatăl lui Keli. 

Mai multe