Mătuşa lui Harry, declaraţii fără ocolişuri despre viaţa lui Meghan Markle în familia regală: "Eu am avut totuşi 5 ani de acomodare"

8 iunie 2020 17:43   Internațional
Ultima actualizare:

Mătuşa Prinţului Harry a vorbit deschis despre viaţa ce a însemnat decizia lui şi a lui Meghan Markle de a părăsi viaţa publică şi familia regală, dar şi despre ce speranţe are pentru viitor pentru cei doi. Sophie Wessex, soţia celui mai mic fiu al Reginei Elisabeta a II-a, Prinţul Edward, a mai spus şi că familia regală britanică face tot ce poate pentru a-i acomoda pe noii veniţi şi a vorbit despre propria ei experienţă.

Sophie Wessex, considerată de mulţi "arma secretă a familiei regale", a declarat, conform mirror.co.uk, că speră ca Harry şi Meghan Markle să fie fericiţi acum că au luat această decizie controversată. Ea a dezvăluit că, atunci când s-a căsătorit cu Prinţul Edward, a avut o perioadă de cinci ani de acomodare. "Ţineţi cont de faptul că eu am avut cinci ani pentru a mă ajusta la standardele familiei. Chiar şi pe perioada logodnei de şase luni, am stat la Palatul Buckingham. Desigur, asta nu înseamnă că ştii cum vor evolua lucrurile", a spus Sophie Wessex, primul membru al familiei regale care discută direct despre retragerea lui Harry şi a lui Meghan Markle din viaţa publică. 

Prinţesa Anne, nemulţumită de dorinţa lui Harry şi a lui Meghan de a schimba lucrurile

Alţi membri ai Casei Regale au făcut însă comentarii voalate. Prinţesa Anne, fiica Reginei, a declarat, într-un interviu pentru revista Vanity Fair, că "noua generaţie nu ar trebui să încerce să schimbe roata", la doar o lună după ce Harry şi Meghan au făcut publice planurile lor de a părăsi familia. 

Şi Regina a discutat plecarea lor, într-un comunicat de presă dat în ianuarie, odată cu anunţul cuplului: "Azi, familia mea a purtat o discuţie constructivă despre viitorul nepotului meu şi al familiei lui. Noi susţinem în totalitate dorinţa lui Harry şi a lui Meghan de a crea o nouă viaţă. Deşi am fi preferat ca ei să rămână membri ai familiei regale, respectăm şi înţelegem dorinţa lor de a fi independenţi. Harry şi Meghan au fost foarte fermi în dorinţa lor de a nu mai fi finanţaţi din bani publici. Am căzut de acord să urmeze o perioadă de tranziţie în care ducii de Sussex să petreacă timp între Canada şi Marea Britanie". 

Mai multe