Medic: Patru dintre pasagerii răniţi în Muntenegru prezintă risc vital

24 iunie 2013 10:08   Internațional
Ultima actualizare:

Patru dintre pasagerii răniţi în accidentul de autocar din Muntenegru prezintă risc vital şi sunt conectaţi la aparate, anunţă reprezentantul clinicii KCCG din Podgoriţa, citat de site-ul de ştiri RTCG şi preluat de Mediafax

"Patru dintre pasageri prezintă risc vital şi sunt conectaţi la aparate respiratorii", a declarat medicul Rank Lazovici într-o conferinţă de presă. "O echipă din România va stabili care pacienţi pot fi repatriaţi cu avionul", a adăugat oficialul muntenegrean.

Secretarul de stat Raed Arafat a mulţumit autorităţilor muntenegrene pentru asistenţa oferită pacienţilor români.Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.

Autorităţile din Muntenegru au confirmat că toate victimele din autocar sunt cetăţeni români. Ambasadorul român în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat duminică seara în faţa spitalului în care sunt internaţi răniţii că autocarul transporta 46 de pasageri, care mergeau din România către Budva cu o agenţie de turism românească.

Accidentul a avut loc duminică după-amiază, imediat după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că şoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum.

Potrivit agenţiei de ştiri MINA, acesta este cel mai grav accident rutier din istoria Muntenegrului. Tragedia a avut loc în zona canionului Moraca, unde, în 1998, un autocar sârb a avut un accident similar, soldat cu 20 de morţi

Mai multe