Meghan Markle a încălcat grav protocolul regal. Ce a făcut la un eveniment oficial

13 iulie 2018 9:21   Internațional
Ultima actualizare:

Meghan Markle este un membru atipic al familiei regale britanice. Nu numai că nu are sânge albastru şi că, pe vremea când era actriţă, a pozat sexy şi a filmat scene deocheate, dar nu ţine cont cu stricteţe de protocolul regal. Aşa cum s-a întâmplat zilele trecute.

Prezentă la un garden party în Dublin marţi, Meghan a vorbit cu mai multe activiste pentru drepturile femeilor, printre care şi Catherine Noone, care a făcut campanie în timpul referendumului împotriva legii care interzicea avortul în Irlanda. Noone a scris pe Twitter că "Ducesa şi cu mine am discutat despre referendumul recent şi mi-a spus că a fost mulţumită de rezultat". Conform huffingtonpost, femeia a şters mesajul, dar acesta a fost preluat de alţi internauţi. 

Regula spune că membrii familiei regale nu au voie să facă declaraţii politice în public, aşă că mesajul lui Noone a creat vâlvă. Ea a ţinut să explice însă că Meghan nu a avut nicio remarcă politică privind referendumul. 

Însă Noone nu a fost singura care a discutat cu Ducesa de Sussex. Meghan a stat de vorbă cu jurnalista irlandeză Uma Mullally, care a povestit că "am avut o discuţie grozavă cu Meghan Markle despre referendum şi importanţa activismului ei feminist. E aşa de important ca oameni ca ea să vorbească despre drepturile femeilor". 

Un consultat în etichetă şi protocol, Diana Matter, a subliniat că lejeritatea cu care Meghan discută despre probleme politice în public se datorează faptului că nu a fost membru al familiei regale. "Cred că Meghan trebuie să aibă grijă să nu întreacă masura. Dar protocolul din secolul 21 e mult mai relaxat, iar familia regală vrea să fie văzută ca fiind implicată în chestiuni sociale", a declarat Matter. 

Mai multe