Melaniei Trump i-a fost ridicată o statuie în orașul natal din Slovenia. Sculptura a stârnit controverse!

6 iulie 2019 22:32   Internațional
Ultima actualizare:

Melania Trump are statuie în orașul său natal din Slovenia! Sculptura nu a fost însă primită prea bine printre localnici, care susțin că „opera” ar putea fi, mai degrabă, una cu scop ludic, și anume acela de a o ironiza pe Prima Doamnă a Statelor Unite.

O statuie a Primei Doamne a Statelor Unite, Melania Trump, a fost dezvelită în Sevnica, orașul său natal din Slovenia. Sculptura a stârnit controverse în rândul localnicilor care cred că aceasta nu seamănă deloc cu soția lui Donald Trump, ci ar fi mai degrabă o caricatură.

Artistul american Brad Downey a creat statuia din trunchiul unui copac pe care l-a sculptat cu drujba, cu ajutorul artizanului Ales Zupevc. Opera sa a fost plasată în orașul Sevnica din Slovenia, unde s-a născut Melania Trump, relatează postul de televiziune BBC, citat de Mediafax.

Sculptura o întruchipează pe Prima Doamnă a Statelor Unite îmbrăcată într-o haină de culoare albastră și cu una dintre mâini în semn de salut. Artistul care a realizat statuia a declarat că a vrut să provoace un dialog despre situația politică din SUA prin opera sa. Aceasta a stârnit mai degrabă controverse, având în vedere neconcordanța acesteia cu realitatea.

Statuia pare că ar ironiza-o pe Prima Doamnă a Statelor Unite, având în vedere proporțiile alese de artist. Mâinile sculpturii sunt groase și butucănoase, iar chipul are o structură mai..neobișnuită am putea spune. Creatorul operei s-ar putea apăra, totuși, susținând că cei care comentează negativ pe marginea acestui subiect pur și simplu nu îi înțeleg arta.

Sculptorul Brad Downey a declarat pentru Reuters că a vrut astfel să provoace „un dialog” despre situația politică din Statele Unite. Până la sfârșitul lunii august, artistul are deschisă o expoziţie la Ljubljana, capitala Sloveniei. Reprezentanţii galeriei au sugerat, într-o broşură, că statuia ar putea fi „o farsă”. Orașul Sevnica a devenit o atracţie turistică după ce Donald Trump, soţul Melaniei Trump, a fost ales preşedintele SUA, în 2016.Melania (49 de ani) și Donald Trump (73 de ani) sunt căsătoriți din 2005 și au împreună un fiu, Barron, născut în 2006.

Mai multe