Mesaje rasiste la băcănia unor conaţionali din Franţa: «Rasa voastră de români, fii de c**ve»

1 iulie 2011 13:27   Internațional
Ultima actualizare:

Patronul băcăniei, Cireşar Răducanu, a fost anunţat de localnici că mica lui afacere a fost călcată de hoţi în noapte de 4 spre 5 iunie, relatează astăzi  presa franceză. Odată ajuns la magazin, el a găsit pe arcade inscripţionate mesajele "Rasa voastră de români, fii de c**ve" şi "Închideţi buticul!".

Patronul şi soţia sa, Gabriela Graideanu au descoperit că hoţii furaseră bani din casă şi multe produse, inclusiv sticle de alcool. Daunele se ridică la 1.600 de euro, s-a plâns Cireşar Răducanu. "Pierderea ne aduce într-o situaţie financiară dificilă", a spus soţia comerciantului.

Incidentul de pe bulevardul François-Mitterrand din Rennes a revoltat localnicii, mulţi dintre ei clienţi fideli ai românilor, informează site-ul rennes.lemensuel.com.

"Este scandalos, este intolerabil, mai ales că aceşti comercianţi sunt şarmanţi, ei muncesc din greu şi s-au integrat complet", a spus Annick, o clientă fidelă a băcăniei.

"Această mică afacere făcea cartierul mai viu. Vrem să le arătăm patronilor solidaritatea noastră, pentru a şti că nu sunt doar rasişti în Franţa", a adăugat femeia.

În cartier, acest caz a produs puternice reacţii. Alţi rezidenţi, cum ar fi asociaţia de ambarcaţiuni de pază, a trimis chiar şi o scrisoare din partea asociaţiilor din cartier pentru a denunţa aceste fapte.

Ambii patroni au depus plângere. Siguranţa departamentală a început o anchetă. Totodată, asociaţia SOS Rasism ia în calcul posibilitatea de a depune plângere în acest caz.

Mai multe