Mesajul disperat al tatălui unei fete dependente de droguri: „O încuiam în cameră”

25 februarie 2017 18:42   Internațional
Ultima actualizare:

Tatăl unei adolescente de 16 ani, dependentă de droguri, a redactat o scrisoare deschisă către toate familiile care au trecut sau trec prin drama de a-și vedea propriii copii desfigurați de narcotice. El a povestit cu durere prin ce a trecut pentru a-și salva fiica de la pieire.

Sean O’Leary, originar din Kanata (Ottawa, Canada), a redactat o scrisoare pe contul său de Facebook despre momentele dramatice prin care a trecut fiica sa. El a fost inspirat de moartea unei alte adolescente, al cărui corp a cedat din cauza excesului de stupefiante, relatează Daily Mail.

O’Leary și-a exprimat durerea față de părinții care și-au pierdut copiii din cauza dependenței de droguri și a tras totodată un semnal de alarmă asupra faptului că problema cu care se confruntă orașul lor trebuie ținută în frâu. El a mărturisit că se teme în fiecare zi pentru viața fiicei sale, Paige:

„În fiecare dimineață, primul meu gând este să verific dacă Paige mai este în viață. Este un coșmar pe care-l trăiești în viața reală, mai ales atunci când ai și alți copii și trebuie să încerci să le faci viața cât mai normală posibil.”

O’Leary a povestit și în cadrul unei emisiuni Tv locale că a cheltuit mii de dolari la psihologi și la diverși consilieri pentru a o face pe fiica sa să se lase de droguri. A fost nevoită să fie internată timp de zece săptămâni într-un centru de detoxifiere. „O încuiam în camera ei, o urmăream oriunde se ducea, a luam de pe stradă și o băgam cu forța în casă, chiar mă duceam neinvitat în casele oamenilor pentru a o lua pe fiica mea de acolo. Acasă la noi, erau mereu paramedici și polițiști”, a scris tatăl lui Paige în scrisoare.

Mai mulți părinți ai căror copii se confruntă cu problema drogurilor și-au spus public povestea și temerile și sunt de acord cu părerea lui O’Leary despre nevoia înființării unei rețele care să-i ajute pe acești copii.

Mai multe