Meteo în Rusia: "E vreme perfectă pentru bombardament"

7 octombrie 2015 6:17   Internațional
Ultima actualizare:

3 minute. Atâta a durat la Rusia 24 buletinul de ştiri despre vreme. Suficient cât să dai undă verde la bombardamente în Siria şi să-i faci pe cei 145 de milioane de ruşi să simtă emoţia din teatrul de operaţiuni.

“E o vreme excelentă pentru bombardament în Siria!” Aşa şi-a început Ekaterina Grigorova buletinul informativ, duminică, la Rusia 24. “Forţele aerospaţiale ruse îşi continuă misiunea în Siria. Experţii afirmă că momentul bombardamentului este ideal din punct de evedere meteorologic”, a zis ea.

Apoi a continuat: “octombrie e o luna ideală în Siria pentru a efectua zboruri".

Şi asta pentru că “viteza medie a vântului este de numai 2,4 metri pe secundă şi că plouă o dată la zece zile”. Deşi sunt în medie 13 zile înnorate, acest lucru “nu ar trebui să fie un obstacol serios pentru operaţiunea militară”. Norii se află la 4-6 km deasupra solului şi nu afectează zborul.

“În aceste condiţii meteorologice, avioanele pot zbura pe sub nori pentru a efectua atacuri asupra obiectivelor de la sol şi vor urca doar dacă se înregistrează focuri antiaeriene", a precizat aceasta, în faţa unui grafic care prezenta un Suhoi-24 lansând bombe de la "altitudinea optimă pentru bombardare", de 3-5 km de la sol. Buletinul de ştiri face parte din programul de propagandă menit să atragă simpatia populaţiei faţă de politica dela Kremlin. Vladimir Putin şi-a exprimat clar la finele lunii august susţinerea faţă de regimul Assad. NATO dezaprobă atacurile şi genocidul în rândul civililor.

Mai multe