Metroul s-a umplut de flori

8 aprilie 2016 21:22   Internațional
Ultima actualizare:

Sătui de priveliştea dezolantă din subteran, angajaţii de la metroul din Seul, Coreea de Sud, le-au pregătit o surpriză pasagerilor.

Toate cele 18 garnituri de tren de la Metroul Metropolitan din Seul au fost îmbrăcate în culori primăvăratice.

Şi pentru a alunga definitiv plictiseala navetiştilor pe durata călătoriei, au fost comandate peisaje din nu mai puţin de 20 de mari oraşe din lume.

Astfel, urci pe uşa glisantă pe care vezi podurile veneţiene, cobori în staţie pe sub Turnul Eiffel din Paris şi poţi staţiona pe durata călătoriei deasupra Dubaiului.

Londra şi New Yorkul arată superb noaptea şi dacă vezi o domnişoară simpatică dând cu degetul pe ecranul telefonului mobil o poţi invita la o plimbare pe sub cireşii înfloriţi din Tokyo. Cine se mai plictiseşte când ai atâtea lucruri de văzut?

Şi la noi s-a «colorat» trenul

8 aprilie 2016. Bucureşti, Gara de Nord. O garnitură opreşte ţiuind în staţie. Buf, trosc! Se deschid uşile. Desenul rozaliu-movuliu-verde-albastru e rupt în două de uşile glisante. Pasageri obosiţi invadează peronul. Trenul pleacă spre Basarab.

Pe pereţii trenului, care în 1988 era unul dintre cele mai moderne din lume, pasagerii pot lectura lista cluburilor de fotbal, “Petronela e o curvă”, “Leo e un bou” şi alte vorbe de “inimă albastră” ce nu pot fi reproduse. Din respect pentru limba română. Oricum citeşti cu greutate pentru că mirosul greu din tren îţi întunecă vederea.

Mai multe