Mii de oameni protestează la Londra împotriva lui Donald Trump

30 ianuarie 2017 23:30   Internațional
Ultima actualizare:

Donald Trump și măsurile sale din prima săptămână de mandat au înfuriat multă lume. Nu doar americanii au ieșit în stradă pentru a-și exprima dezaprobarea, ci și britanicii. Luni seara, 30 ianuarie, în Londra, în fața clădirii Guvernului, mii de oameni s-au strâns pentru a-și striga nemulțumirile.

Ei au fost completați și de alți britanici din principalele orașe din Regat: Manchester, Glasgow, Edinburgh, Cardiff, Newcastle, Sheffield, Oxford, Cambridge, Brighton, Gloucester, Leeds, York, Liverpool, Leicester.

Zilele trecute au inițiat și o petiție prin care au cerut anularea vizitei oficiale a președintelui american în Marea Britanie. Peste un milion și jumătate de cetățeni au semnat. Ei sunt supărați că Donald Trump a interzis oamenilor din șapte țări ale Orientului Mijlociu să mai pătrundă pe teritoriul SUA.

Protestatarii sunt supărați și pe Theresa May, premierul lor, care nu pare a avea de gând să anuleze vizita lui Trump. Ba mai mult, cabinetul ei a spus presei că vizita acestuia va fi una prelungită, anunță BBC.

Mai multe